Straatweg bij 75 Breukelen

€ 674.000 k.k.

Omschrijving

FRAAIE BOUWKAVEL (674 M2) OP EEN TOPLOCATIE Midden in het centrum van Breukelen!
Maak de droom waar en ontwerp een eigen woning op deze mooi gelegen kavel aan de begeerde parallelweg aan de Straatweg naast de Bestaande Villa “Sonnevanck” (nr 75).
Een werkelijk unieke plek midden het het hart van het bruisende “Vechtdorp” Breukelen met alle voorzieningen op loop/fietsafstand. Leuke winkels, goede restaurants en scholen zijn dus letterlijk binnen handbereik, een ideale leefomgeving voor jong en oud.

De kavel is bereikbaar vanaf de parallelweg via een eigen inrit. Oorspronkelijk is deze kavel een gedeelte van de enorme tuin van de naastgelegen Villa Straatweg 75 genaamd “Sonnevanck”.
In 2019 heeft de gemeente Stichtse Vecht het bestemmingsplan definitief gewijzigd voor dit betreffende gedeelte van de tuin, hierdoor is het op deze locatie mogelijk geworden om een royale vrijstaande woning te realiseren.
De bouwkavel heeft een grootte van totaal 674 m².
De diepte is ongeveer 37 meter en de breedte circa 17 meter.

De nieuwe woning mag voorzien worden van een geheel eigen identiteit. In ieder geval zijn er vele mogelijkheden in oppervlakte en bebouwingsvormen. Met de ruimte in het bestemmingsplan is er voor iedere doelgroep een passend ontwerp te realiseren. Of uw voorkeur nu uitgaat naar landelijk, modern of klassiek, het kan allemaal!
De visualisatie in deze presentatie is bedoeld ter inspiratie/voorbeeld.

Hoe gaat uw nieuwe woning eruit zien? De gemeente heeft hiervoor een aantal bebouwingsvoorschriften opgenomen.
Globaal zijn deze:
– Vrijstaande woning met eventueel bijgebouw
– Maximum goot- en bouwhoogte (Nok) van het hoofdgebouw respectievelijk 5,2 (goot) en 10 meter (nok)
– Maximale inhoud van het hoofdgebouw 750 m³, exclusief kelder en bijgebouwen
– Goothoogte bijgebouwen 3 meter en bouwhoogte niet meer dan 5.5 meter
– Bouwvlak woonhuis is ongeveer 11 meter diep x 9 meter breed
– Bijgebouwen maximaal 80 m²
– Plus extra mogelijkheden voor vergunningsvrije bouwwerken
– Duurzaamheid: Gasloos bouwen/warmtepomp. Zonnepanelen worden gestimuleerd.
– De woning kan met enkele voorwaarden voldoen aan de gestelde eisen: zoals een geluidsarme gevel aan de voorzijde, voldoende parkeerruimte (2 auto’s) op eigen perceel. Overige milieuaspecten vormen geen belemmering.

Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij naar de site: ruimelijkeplannen.nl (zoek op bestemmingsplan Straatweg 75 Breukelen) en het bestemmingsplan: NL.IMRO.1904.BPstraatwegongBRK.

Wat mag u nog meer verwachten:
– Het bestemmingsplan is onherroepelijk
– De kavel behoort nu tot een deel van de tuin van nr 75, thans is de kavel al kadastraal gesplitst. (Nummer Breukelen-Nijenrode B 1737, groot 674m2)
– Ruime kavel van 674 m2 en dus voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein
– Kavel moet nog bouwrijp gemaakt worden, alle aansluitingen op voorzieningen (zoals: Water, elektra, riool etc) moeten worden aangevraagd door koper/nieuwe eigenaar.

-De ruime kavel wordt kosten koper aangeboden.
Dit betekent dat de overdrachtsbelasting van 10,4 % en de notariskosten voor de levering van de bouwgrond voor rekening komen van de koper.
Bij het realiseren/bouwen van de woning worden er ook kosten gemaakt, waaronder de legeskosten voor de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwvergunning), aansluitkosten voor de nutsvoorzieningen, de aanneemsom van de woning etc. Deze bijkomende kosten zijn voor koper.

Informatie over het Prachtige “Vecht” dorp Breukelen:
Het sfeervolle dorp Breukelen (circa 14.500 inwoners) heeft zich de afgelopen jaren zeer goed ontwikkeld. Er hebben zich vele leuke winkels gevestigd. Ook filialen van grote supermarkten zoals de Albert Heijn en de Jumbo alsmede een Hema, Kruitvat en Etos hebben het dorp weten te vinden en zijn in 2 minuten te voet te bereiken. Diverse winkeltjes, cafeétjes en restaurants waaronder “Loetje”, dragen bij aan de levendigheid en de prettige sfeer van dit mooie historische dorp. Het terras van buitenplaats Slangevecht werd in 2017 uitgeroepen tot het mooiste terras van de provincie Utrecht. Kinderopvang, peuterspeelzaal, basisscholen en middelbare scholen (MAVO, HAVO en (tweetalig) VWO) zijn allen in Breukelen aanwezig. Alle scholen zijn op de fiets in minder dan 5 minuten bereikbaar. Ook de sportclubs (tennis, voetbal, handbal en fitness) zijn op een paar minuten fietsen bereikbaar, de hockeyclub bevindt zich in Loenen (zo’n 10 minuten fietsen). De vernieuwde en verbrede A2 (op- en afrit 3 minuten rijden), het moderne NS-treinstation (4 minuten fietsen) en de bushalte (4 minuten lopen) zorgen voor perfecte verbindingen naar Amsterdam, Utrecht en Schiphol. De reistijd per trein naar de Amsterdamse Zuid-as is slechts 22 minuten en naar Utrecht Centraal 13 minuten. De Scheendijk is eenvoudig met de auto of fiets te bereiken. Op de Scheendijk zijn jachthavens en watersportwinkels met daarachter de trekgaten van de Loosdrechtse Plassen gelegen. Op en in de Loosdrechtse Plassen kan gezeild, gevaren en gezwommen worden. Watersportliefhebbers kunnen ook terecht op de Vecht waarlangs het richting Utrecht of Amsterdam genieten is van het vele groen, de monumentale panden, de boerderijen en de historische dorpskernen.

Neem uw eigen makelaar mee, deze kavel is zeer zeker een bezichtiging waard! U bent welkom en tijdens deze rondleiding op de kavel, kunt u al uw vragen stellen over de bebouwingsmogelijkheden en de vervolgstappen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Deze verkoopinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de verkoper. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Er is sprake van overeenstemming op het moment dat de door de makelaar opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben beide partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc. Er wordt gebruik gemaakt van de standaard (NVM/vereniging eigenhuis)
koopovereenkomst. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie in ieder geval 10% van de koopsom.

Lees de volledige omschrijving
Perceel 674 m²

Kenmerken

Prijs
€ 674.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan drukke weg, aan rustige weg, in centrum

Oppervlakten en inhoud

Perceel
674 m²
Bouwgrond oppervlakte
674 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Breukelen-Nijenrode B 1737
Oppervlakte
674 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BKL07-B-1737
Bekijk alle kenmerken