De Vechtstreek

De Vechtstreek ontleent haar naam aan de rivier De Vecht. Deze vindt zijn oorsprong in een rivierarm van de Oude Rijn en begint ter hoogte van de Weerdsluis in Utrecht. Vervolgens meandert de rivier langs en door onder andere de dorpen Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen, Loenen, Vreeland, Nigtevecht en Muiden, om tenslotte uit te monden in het IJsselmeer.

Centrale ligging heeft altijd aantrekkingskracht gehad

De rijke historie van de Vechtstreek komt tot uitdrukking in het landschap en is voor iedereen te aanschouwen. Denk aan de ontginningssloten uit de 10e eeuw, de plassen die ontstonden na het afgraven van de veenmoerassen in de 16e eeuw en de polder- en korenmolens waarmee het water werd beheerd en het graan werd vermalen. 

De middeleeuwse kastelen vertellen van de machtsstrijd tussen de Bisschop van Utrecht en de graven van Holland. En de buitenplaatsen zijn een erfenis van rijke kooplieden uit Amsterdam die buitenhuizen bouwden in de Vechtstreek en daar uitrustten van hun werk in de grote stad. Het groen, de rust en met name de centrale ligging waardoor zij in een mum van tijd weer op hun werkplek konden zijn, maakte van dit gebied voor hen de ideale verblijfplaats.

Ideale plek om te leven

Door de eeuwen heen ontstonden de eerste dorpjes met hun arbeiderswoningen en zijn er vele huizen, villa’s, landgoederen en zelfs kastelen gebouwd. Dankzij de hulp van instanties zoals Monumentenzorg blijft het gebied verzekerd van haar rijke historie en de monumenten, waardoor de Vechtstreek haar uitstraling behoudt en daarmee aantrekkelijk blijft voor jong én oud. Net als de kooplieden van destijds zien veel mensen tegenwoordig de centrale ligging in combinatie met de groene en waterrijke omgeving rond de grote steden in de Vechtstreek een ideale plek om te leven. De voordelen van het leven in een dorp worden perfect gecombineerd met de voordelen van de stad. En om nog groter te denken: op dertig minuten afstand ligt luchthaven Schiphol. Een mooie springplank naar geheel andere werelden!

De makelaar als ideale gids op woningmarkt

Gerwig Makelaardij kent de Vechtstreek op z’n duimpje. Zo is hij als makelaar een ideale gids die op basis van ervaring en familiehistorie nieuwelingen wegwijs maakt op de woningmarkt in de Vechtstreek. Maar ook gevestigde inwoners doen hun voordeel met de kennis en kunde van Gerwig Makelaardij. Of het nu gaat om het op waarde schatten van een villa aan de Vecht of een rijtjeshuis in een nieuwbouwwijk van één van de twaalf kernen van de gemeente Stichtse Vecht. Of het nu de verkoop of aankoop betreft van een historisch of nieuw pand in de Vechtstreek. De diensten van Gerwig Makelaardij zijn altijd op maat en speciaal gemaakt voor de klant.